Mar 20, 2020

Artists in residence November 2019



We had the pleasure and honour to receive two Spanish artists in the month of November 2019. The two have a very different background than the usual artist in residence here in Prima Ink. They are autodidact urban and graffiti artists. They had no experience with printmaking before they came. It was impressive to see how they embraced it and worked with it. It was also impressive to see how they engaged with local artists in Tromsø and throughout their travels in Scandinavia. And, how they have managed to paint so many walls in Tromsø and in Norway.




«18 aviser !! Lokale og nasjonale, har skrevet om veggmalerier og graffiti malt av dette paret. » ( Diario el Correo, spansk avis)
-

For en vakker historie om Bisho og Rocio: om skapelse, mot og intenst arbeid i en verden der det ikke alltid er lett å ha et sted å stille ut, eller bli sett eller hørt. De er to aktive kunstnere som har vist at det er mulig å være utøvende kunstner, involvert, og invitert til å utføre kunstverk i løpet av tiden de reiste i Norge og Skandinavia.
-
Energien og motivasjonen de viste, var grunnen til at jeg inviterte dem til å delta i artists-in-residence i Prima Ink (grafikkverksted i Troms fylkeskultursenter)
Etter oppholdet i Tromsø ble de invitert og hyret inn for å stille ut arbeidene sine og, å utføre veggmalerier flere steder i Norge.


Bisho og Rocio har malt mange vegger i Norge og Tromsø. En av dem er i Tromsø sentrum, en annen i sentrum av Troms fylkeskultursenter og, flere andre på rundt om i byen. De samarbeidet på en dynamisk måte med lokalbefolkningen, lokale kunstnere og studenter fra Kunstakademiet.


De jobbet også med og, prøvde ut forskjellige grafiske teknikker på Prima Ink.
Artists-in-residence-programmet på Prima Ink er strukturert for eksperimentering og utforskning av kreativitet i og utenfor grafikkverkstedet. Og det kan en trygt si at de gjorde!




Tusen takk Bisho og Rocio for å dele kunnskapen deres om graffiti, urban kunst og mye mer!



Vi ønsker dere lykke til videre i kunstverdenen!

No comments:

Post a Comment

Primo